Ko hrana postane naš sovražnik je sklop predavanj in delavnic na temo motenj hranjenja in motenj prehranjevanja.
Dogodek je namenjen osebnim trenerjem, trenerjem, kineziologom, prehranskim svetovalcem, dietetikom, life coachem in delavcem v športu, seveda pa ste dobrodošli vsi, ki vas to področje zanima.

PROGRAM DELAVNICE

13:15 Zbor
13.30-14:30 Delavnica (Tanja Golja)
14:30-15:30 Predavanje (Tina Goršek Šparovec)
15:30-16:00 Odmor + diskusija
16:00-17:00 Delavnica (Katja Golja)
17:00-18:00 Delavnica (Dr. Danijela Moškov)
18:00-19:00 Diskusija + zaključek

 

V svoji delavnici bo predstavila anoreksijo nervozo skozi oči osebe z anoreksijo in predstavila razlike z zdravim posameznikom. Predavala bo o dojemanju hrane skozi oči anoreksije in o problemih s katerimi se srečuje pri delu z osebami z motnjami hranjenja.

Zgornji stavek v praksi s športnicami najpogosteje slišim. Do mene pridejo, ko ne vedo več kako naprej. Športnih rezultatov ni, čeprav trenirajo več kot jim je predpisano, stalno so na dieti, izogibajo in bojijo se jesti; poleg tega, pa se soočajo še z zdravstvenimi problemi, izgubo menstruacije, psihološkimi problemi. Na predavanju bom govorila o tem, kaj vodi do omenjenih problemov, o posledicah in kako se lotimo zdravljenja.

Le celostna obravnava omogoča uspešno zdravljenje tako kompleksne motnje kot so motnje hranjenja. Postopek zdravljenja vključuje tako zdravljenje telesnih in psihičnih simptomov, kot tudi preprečevanje kronifikacije in recidivov in pomembno izboljšanje kvalitete življenja tako bolnic/kov kot njihovih bližnjih.

V delavnici bo predstavljena vloga kineziologa pri celostni obravnavi oseb z motnjami hranjenja.

O predavateljicah

caret-down caret-up caret-left caret-right
Danijela Moškov

Dr. Danijela Moškov je članica ekipe v Kineziološkem centru BIO – FIT. Po izobrazbi je doktorica medicine, specialistka psihiatrije in certificirana psihoterapevtka.

Tanja Golja

Tanja Golja je članica ekipe v Kineziološkem centru BIO - FIT, deluje na področju prehranskega svetovanja. Po zaključenem študiju živilstva in prehrane nadaljuje s študijem dietetike na Fakulteti za vede o zdravju.

Tina Goršek Šparovec

Tina Goršek Šparovec je mlada raziskovalka na področju ginekologije na Medicinski Univerzi v Gradcu. Magistrirala pa iz prehrane in biomedicine na svetovno priznani Tehnični Univerzi v Münchnu. Pri Human Performance Centru znanje prehrane združuje z znanjem iz ginekologije in endokrinologije, in tako poleg raziskovalne dejavnosti redno izobražuje trenerje, ki si želijo več znanja o ženski fiziologiji. Neposredno svetuje tudi s športnicam ter jim pomaga pri boljšem razumevanju lastnega telesa in njegovih zmogljivosti. Njeno poslanstvo temelji na želji, da bi trenerji razumeli in upoštevali potrebe športnice in tako sestavili optimalne treninge, ki so podprti s primerno prehransko strategijo. Meni, da se le tako lahko dosežejo optimalni rezultati.

Katja Golja

Katja Golja je članica ekipe v Kineziološkem centru BIO – FIT. Po izobrazbi je diplomirana kineziologinja in trenerka atletike. Je mnenja, da je treba ljudi obravnavati celostno, predvsem pa čim manj komplicirati.

Cena in prijava

»Early bird« (do vključno  25. 12. 2021)
50€ študenti (z veljavnim potrdilom o vpisu)
70€ ostali

Redna cena (po 26. 12. 2022)
Študenti – 60€
Ostali – 80€

Obrazec za prijavo