Vadba za moč je ključni element za vsakogar, ki želi ohraniti zdravje, izboljšati splošno počutje in funkcionalnost do pozne starosti.

Na prijeten način vam približamo tek, kot prijetno obliko rekreacije. Učenje optimalne tehnike, primerna intenzivnost in količina treningov, bo vadečim omogočila napredek brez poškodb in bolečin. Zaradi majhnih skupin bo posvečanje posamezniku na prvem mestu.

Vadba za moč

Vadba z bremeni vključuje vaje, pri katerih delujejo mišice proti zunanji sili (uporu) z namenom/pričakovanjem povečanja moči, tonusa, mišične mase, vzdržljivosti. Za tovrstno vadbo uporabljamo proste uteži, elastike, ročke, lastno telesno težo.

NAREDITE KOSTI MOČNEJŠE
Kostna gostota se povečuje do približno 25. leta, pozneje pa počasi upada. Z rednim obremenjevanjem kosti boste dalj časa ohranjali močne kosti ter tako zmanjšali možnost za nastanek osteoporoze.

NADZORUJTE SVOJO TELESNO MASO
Več mišične mase kot imate, več energije telo porabi v enem dnevu. Z redno vadbo za moč boste tako lažje nadzorovali telesno maso oziroma dosegli svoj zastavljen shujševalni cilj.

IZBOLJŠAJTE SVOJO ZMOGLJIVOST
Močnejši kot boste, manjši napor bodo predstavljale vsakodnevne obremenitve. V starosti boste dalj časa ohranjali neodvisnost in bili sposobni skrbeti zase.

ZMANJŠAJTE BOLEČINE
Vadba z bremeni je učinkovita za lajšanje številnih kronično mišično-skeletnih bolezni, recimo težav s hrbtenico, koleni, kolki...

Tekaška vadba

Popolnim začetnikom, ki imajo željo po rekreativnem teku.
Vsem tistim, ki bi radi izboljšali tehniko teka in svojo splošno pripravljenost.

Tek je eden najbolj naravnih oblik gibanja. Zaradi popularnosti je število rekreativnih tekačev v zadnjem času naraslo, vendar je hkrati naraslo tudi število poškodb. Pojavijo se predvsem pri tekačih začetnikih, pri katerih je tehnika  velikokrat napačna, prisotno pa je tudi pomanjkanje moči, obremenitve na sklepe in telo pa izjemno visoke. Zato je pravilna tehnika teka ključnega pomena.

Z vodeno tekaško vadbo, boste s pravo mero entuziazma in potrpežljivosti, začeli uživati v teku, pridobili na samozavesti, večji telesni in psihični zmogljivosti, ohranili zdrav pristop ob enem pa postali bolj odporni na stres.

Ne dopustite, da boste tako kot že mnogi zaradi prevelike začetne vneme želeli preveč v (pre)kratkem času.

POČASI IN POTRPEŽLJIVO, NAJPOMEMBNEJE JE ZAČETI-VENDAR POSTOPNO!

Učenje zavedanja telesa.
Učenje osnovnih gibalnih vzorcev (počep, izpadni korak, izteg kolka, itd.) in krepilnih vaj za izboljšanje splošne moči.
Učenje, popravljanje in izpopolnjevanje tekaškega koraka.

Približati tek vadečim kot obliko rekreacije.
Izboljšanje splošne telesne pripravljenosti.
Učenje in izboljšanje tehnike teka.
Preprečevanje poškodb.
Izboljšanje počutja.
Druženje.

Tanja Golja - študentka dietetike, bivša atletinja. Z željo ljudem približati gibanje, pomen gibanja in ozaveščati ljudi o pomenu ravnovesja.

Sara Mohorič - študentka kineziologije, bivša atletinja z uspehi na mednarodni ravni, gorska tekačica, osredotočena na pravilno in funkcionalno gibanje ter celostno obravnavo posameznika. Z željo povezave znanosti kineziologije, fizioterapije in psihologije.